Izdavaštvo
IZDAVAČKA DJELATNOST

Izdavačka djelatnost Instituta uključuje časopis Narodna umjetnost i biblioteku Nova etnografija. Časopis je počeo izlaziti 1962. godine kao godišnjak, a od 1995. godine (od broja 32/1) izlazi dva puta godišnje: prvi je broj na engleskom jeziku dok drugi izlazi na hrvatskom. Biblioteka Nova etnografija objavljuje knjige s područja etnologije, antropologije i folkloristike.

Publikacije

Ishodište » Biblioteka Nova Etnografija » Publikacija Details
  

Izabrana djela Nikole Bonifačića Rožina

Autor:Author: Ruža Bonifačić i Tvrtko Zebec, ur.
Nakladnik:Publisher: Institut za etnologiju i folkloristiku
Godina izdanja:Year of publication: 2017.
Dokumenti:Documents: Sadrzaj
Smatram da je iznimno važno što je dio rada N. Bonifačića Rožina konačno skupljen u jednome svesku i tako okupljen pokazuje lice autora koje je gotovo isto u svim žanrovima kojima se bavio: duboko usidren u svoj kvarnerski, krčki, puntarski identitet, i jezikom i emotivnim odnosom, autor se od njega ne udaljuje ni u poeziji, ni u dramama, a ni u znanstvenome radu. Ovdje okupljeni ti dosad razasuti radovi pokazuju istodobno autorovo kolebanje između književnosti (koja je ipak bila njegova prva i trajna ljubav) i folkloristike.
dr. sc. Ljiljana Marks
 
 
Iz podastrtog štiva čitatelji mogu razabrati da je riječ o nesvakidašnjoj osobnosti, čovjeku raznolikih interesa i obimne, zanimljive i vrijedne produkcije. Riječ je o autoru i njegovu djelu koje je dosad u obzorima hrvatske kulture nedovoljno poznato, gotovo zaboravljeno. Zbog toga je hvale vrijedan napor priređivača da publiciranjem odabranih djela rečenu nepravednu zapostavljenost ispravi.
dr. sc. Aleksandra Muraj
Cijena:Price: 100 kn
hr-HRen-US

Pretraživanje publikacija
Traži