Izdavaštvo
IZDAVAČKA DJELATNOST

Izdavačka djelatnost Instituta uključuje časopis Narodna umjetnost i biblioteku Nova etnografija. Časopis je počeo izlaziti 1962. godine kao godišnjak, a od 1995. godine (od broja 32/1) izlazi dva puta godišnje: prvi je broj na engleskom jeziku dok drugi izlazi na hrvatskom. Biblioteka Nova etnografija objavljuje knjige s područja etnologije, antropologije i folkloristike.

Publikacije

Ishodište » Biblioteka Nova Etnografija » Publikacija Details
  

Turist kao gost

Autor:Author: Nives Rittig-Beljak & Melanija Belaj, ur.
Nakladnik:Publisher: Institut za etnologiju i folkloristiku
Godina izdanja:Year of publication: 2009.
Zbornik sadrži radove sa skupa "Turist za stolom - tradicionalna ishodišta gostoljublja" koji je održan u okviru izložbe "Svijet hrane u Hrvatskoj" u Etnografskom muzeju u Zagrebu 23. i 24. travnja 2007.
Izložba odašilje slikovne poruke pa smo tako doživljaj kulinarske prošlosti željeli shvatiti kao svojevrsnu inspiraciju novom stanju kulinarskog turizma. Nadamo se da će jedanaest radova sa skupa pomoći u traženju novih proizvoda turističke industrije. Antroplogija hrane zbog specifičnosti predmeta istraživanja traži od nas meku granicu između urbanog i ruralnog proizvoda, između turista i gosta za stolom.
Tekstovi su raznolike analitičke i interpretacijske razine. Predmet istraživanja (hrana) zaziva multidisciplinarni pristup pa je i to jedan od razloga ovakve raznovrsnosti.
Cijena:Price: 70,00 kn
hr-HRen-US

Pretraživanje publikacija
Traži