Publications

Publishing activity of the Institute includes the journal Narodna umjetnost and the book series Nova etnografija. The journal started as an annual in 1962 and, since 1995, with the number 32/1, has been published twice a year; the first number in the year is in English and the second in Croatian. The series Nova etnografija publishes books in the area of ethnology, anthropology and folklore studies.

Publications

Ishodište » Biblioteka Nova Etnografija » Publikacija Details
  

Izabrana djela Nikole Bonifačića Rožina

Autor:Author: Ruža Bonifačić i Tvrtko Zebec, ur.
Nakladnik:Publisher: Institut za etnologiju i folkloristiku
Godina izdanja:Year of publication: 2017.
Dokumenti:Documents: Sadrzaj
Smatram da je iznimno važno što je dio rada N. Bonifačića Rožina konačno skupljen u jednome svesku i tako okupljen pokazuje lice autora koje je gotovo isto u svim žanrovima kojima se bavio: duboko usidren u svoj kvarnerski, krčki, puntarski identitet, i jezikom i emotivnim odnosom, autor se od njega ne udaljuje ni u poeziji, ni u dramama, a ni u znanstvenome radu. Ovdje okupljeni ti dosad razasuti radovi pokazuju istodobno autorovo kolebanje između književnosti (koja je ipak bila njegova prva i trajna ljubav) i folkloristike.
dr. sc. Ljiljana Marks
 
 
Iz podastrtog štiva čitatelji mogu razabrati da je riječ o nesvakidašnjoj osobnosti, čovjeku raznolikih interesa i obimne, zanimljive i vrijedne produkcije. Riječ je o autoru i njegovu djelu koje je dosad u obzorima hrvatske kulture nedovoljno poznato, gotovo zaboravljeno. Zbog toga je hvale vrijedan napor priređivača da publiciranjem odabranih djela rečenu nepravednu zapostavljenost ispravi.
dr. sc. Aleksandra Muraj
Cijena:Price: 100 kn
hr-HRen-US

Search Publications
Traži