Digitalna izdanja

Vino, rakija, a može i limončelo

Vino, rakija, a može i limončelo

>>>DIGITALNO IZDANJE<<< Autorica: Melanija Belaj U knjizi se pokazuju simbolički i emotivni aspekti kulture obiteljske proizvodnje i konzumacije alkoholnih pića, kao i njihova uloga i važnost u konstrukciji obiteljskog, osobnog i rodnog identiteta.

Mali oblici

Mali oblici

>>>DIGITALNO IZDANJE<<< Autor: Vilko Endstrasser Autor proširuje gradivo hrvatskoga usmenoknjiževnoga korpusa na šire polje žanrova koje je nazvao, služeći se terminom Mihaila Bahtina, govornim žanrovima. Odlučio se za koncepciju žanra koja je najbliža poststrukturalističkomu shvaćanju književnosti unutar kojeg ključni pojam nije znak nego diskurs i kontekst,

Stranputice

Stranputice

>>>DIGITALNO IZDANJE<<< Autori: Petar Bagarić, Ozren Biti i Tea Škokić, ur. Zbornik Stranputice humanistike okuplja radove autora i autorica koji dolaze iz različitih disciplina, stoga su i njihovi pristupi problemima humanistike različiti, što čini ovaj zbornik izuzetno vrijednim za otvaranje nužno potrebnih interdisciplinarnih kao i multidisciplinarnih debata.

‘Hrvati su brend u Čileu’: diskursi uspješnosti i pripadanja

‘Hrvati su brend u Čileu’: diskursi uspješnosti i pripadanja

>>>DIGITALNO IZDANJE<<< Autorica: Sanja Đurin Knjiga “'Hrvati su brend u Čileu': diskursi uspješnosti i pripadanja" bavi se do sad nedovoljno istraženim aspektom hrvatskoga iseljeništva kao društveno i ekonomski veoma uspješne populacije, rasvjetljujući uzroke njihova uspinjanja na klasnoj

Domaći teren: sociokulturno istraživanje hrvatskog sporta

Domaći teren: sociokulturno istraživanje hrvatskog sporta

>>>DIGITALNO IZDANJE<<< Autor: Ozren Biti Riječ je o vrlo vrijednoj knjizi koja ima značajan znanstveni doprinos za razumijevanje društvenih aspekata sporta, unaprjeđenje postojećih znanstvenih spoznaja o sportu i njegovim implikacijama za hrvatsko društvo.