7. veljače  2023.
Ana Vukmanović: Zašto pjevamo o vodi? Predavanje je održano putem Zoom platforme  u okviru ciklusa Tribina IEF-a. Zahvaljujemo kolegici Mihaeli  Blagaić Kišiček na moderiranju razgovora.

3. listopada  2022.
Bojan Baskar: Animals among us. Predavanje je održano putem Zoom platforme  u okviru ciklusa Tribina IEF-a. Zahvaljujemo kolegici Mihaeli  Blagaić Kišiček na moderiranju razgovora.

27. lipnja 2022.
Saša Babič: “You cannot teach an old bear to dance: Representation of animals in Slovenian short folklore forms”. Predavanje je održano putem Zoom platforme,  27. lipnja 2022. godine u okviru ciklusa Tribina IEF-a. Zahvaljujemo kolegici Mihaeli  Blagaić Kišiček na moderiranju razgovora.

29. studenog 2021.
Ljubinko Radenković, dopisni član SANU održao je izlaganje „Predodžbe o psu u narodnoj kulturi: neke slavenske paralele“. Predavanje je održano putem Zoom platforme, 29. studenog 2021. godine u okviru ciklusa Tribina IEF-a.

18. listopada 2021.
Branislava Vičar, izvanredna profesorica slovenskog jezika i voditeljica Odsjeka za slavenske jezike i književnosti Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mariboru održala je izlaganje „Specizam u diskursu biodiverziteta“. Predavanje je održano putem Zoom platforme, 10. listopada 2021. godine u okviru ciklusa Tribina IEF-a.

1. lipnja 2021.
U sklopu ciklusa Tribina IEF- a i ANIMAL projekta, 1. lipnja 2021. Dragana Đurić iz Balkanološkog instituta SANU održala je izlaganje “O knjizi Dani u nedelji u narodnoj kulturi Južnih i Istočnih Slovena s posebnim osvrtom na kult životinja“.

24. svibnja 2021. 
Mirko Cerrone sa Sveučilišta u Tartuu održao je izlaganje „A zoosemiotic approach to human-ape relationships in hybrid environments”. Predavanje je održano 24. svibnja 2021. godine u okviru ciklusa Tribina IEF-a, a snimku možete pogledati na YouTube kanalu IEF-a  https://www.youtube.com/watch?v=zL7liNVXAjk&t=105

30. ožujka 2021.
Željka Petrović Osmak i Gordana Viljetić, više kustosice u Etnografskom muzeju u Zagrebu i koautorice prve etnozoološke izložbe u Hrvatskoj, održale su izlaganja na temu “O životinjama i ljudima” (2017. – 2020.): muzejska izložba i što nakon nje?”. Njihova predavanja, održana 30. ožujka 2021. u okviru ciklusa Tribina IEF-a, možete pogledati na Facebook stranici Instituta za etnologiju i folkloristiku.

3. ožujka 2021.
Objavljeno je digitalno izlganje doc. dr. sc. Mirele Holy (Sveučilište VERN u Zagrebu)  Korona-kriza, fiksiranje šišmiša i zaštita okoliša  koje donosi pregled kulturne simbolike šišmiša i njegovo značenje za bioraznolikost, čovjekov odnos prema šišmišu u vrijeme korona-krize te dihotomiju čovjeka i šišmiša – prirode.
23. veljače 2021.
Željka Petrović Osmak, viša kustosica u Etnografskom muzeju u Zagrebu, predstavila je slovensku izložbu „Gdje su pčele doma“.  Predavanje Pčela i čovjek  održala je  23. veljače 2021. u okviru ciklusa Tribina IEF-a. Snimku predavanja pogledajte na Facebook stranici Instituta za etnologiju i folkloristiku.
13. listopada 2020.
Na poziv ANIMAL projektne skupine Mia Felić održala je predavanje O institucionalizaciji kritičke animalistike. Predavanje je održano 13. listopada 2020. u okviru ciklusa Tribina IEF-a.