14. prosinca  2022.

Marjanić, Suzana. 2022. Ekofeminizam – predstavljanje zbornika radova Ekofeminizam: između zelenih i ženskih studija, ur. Goran Đurđević i Suzana Marjanić (Durieux, 2020). “Jesenjarenje”. Sinjski kulturni urbani pokret – org. Ana Žanko i Jelena Pavlinušić. Sinj, 14. prosinca 2022. Detaljnije o programu: https://www.ferata.hr/jesenjarenje-predstavljanje-zbornika-ekofeminizam-izmedu-zelenih-i-zenskih-studija-i-predavanje-suzane-marjanic/

3. prosinca  2022.

Marjanić, Suzana. 2022. Ekofeminizam – radionica. 3. 12. 2022. Galerija Miroslav Kraljević, Zagreb. Čitalačka grupa Knjiški kompost. Koncept: Ana Kuzmanić. Koordinacija: Maja Flajsig. Detaljnije o programu: https://booksa.hr/vijesti/vijesti/knjiski-kompost-ekofeminizam

12. listopada 2022.
Projektna suradnica Lidija Bajuk održala je  gostujuće predavanje „Animalno stvarno-nestvarno u pučkom poimanju svijeta“ na Odjelu za kroatistiku i slavistiku Sveučilišta u Zadru.

23. i 25. svibnja 2022.

Lidija Bajuk održala je pozvano predavanje “Floralni, animalni i antropomorfni mitsko-bajkoviti motivi u hrvatskoj usmenoj književnosti” na Odsjeku za slavistiku Fakulteta za poljsku i klasičnu filologiju Sveučilišta Adama Mickiewicza u Poznanju (Poznanskie studia slawistyczne Uniwersytet im. Adama Mickiewicza, Wydawnictwo naukowe UAM 61-701 Poznań) 23. svibnja i na Institutu za zapadne i južne slavenske jezike u Varšavi (Instytut Slawistyki PAN w Warszawie) 25. svibnja 2022. godine.

26. svibnja  2022.

Na Zagreb Book Festivalu 26. svibnja 2022. održan je okrugli stol o ekofeminizmu. Moderatorica i organizatorica: Morana Kasapović. Sudionice ekofem-okrugloga stola: Branka Galić, Mirela Holy, Karmen Ratković i Suzana Marjanić.

18. svibnja  2022.

Na Međunarodni dan muzeja (18. svibnja 2022.) zajedno sa Željkom Petrović Osmak i Željkom Jelavić u Etnografskom muzeju (Zagreb) Suzana Marjanić izlaganjem je sudjelovala u programu posvećenom  izumiranju pčelama,  a povodom Svjetskog dana pčela (20. svibnja).

25. ožujka 2022.

Suzana Marjanić održala je izlaganje “Susret etna i koncepta/konceptualne umjetnosti u umjetnosti performansa ili o potrebi da se tzv. primitivna i suvremena umjetnost spoje u Jedno (Mangelos + V.D. Trokut)” u grupi  Likovno pripovedanje slovenskog folklora Komisije za folkloristiku međunarodnog komiteta slavista, a na poziv prof. dr. sc. Dejana Ajdačića i prof. dr. sc. Zorana Stefanovića

Varaždin, 16. 3. 2022.
Antonija Zaradija Kiš održala je javno predavanje Životinje, ljudi i knjiga: od bestijarija do vrlina i mana u Gradskom muzej Varaždin, u skopu događanja Srijeda u muzeju / uz mjesec frankofonije. http://www.gmv.hr/hr/dogadjanja/,  https://varazdinski.net.hr/vijesti/kultura/4208096/srijeda-u-muzeju-zivotinje-ljudi-i-knjiga-od-bestijarija-do-vrlina-i-mana/,  https://m.facebook.com/pg/GMVarazdin/posts/?ref=page_internal&mt_nav=0.
Zadar, 13. siječnja 2022.
Na poziv doc. dr. sc. Denisa Vekića na njegovom kolegiju Mit, obred, običaj na Odjelu za hrvatski jezik i književnost Sveučilišta u Zadru Suzana Marjanić održala je izlaganje „Etno-zoo ili ‘što priča naš narod o nekim životinjama’? (Dragutin Hirc): primjer sredozemne medvjedice i predstavila projekt Kulturna animalistika: interdisciplinarna polazišta i tradicijske prakse.
Split, 2. siječnja 2022.
Antonija Zaradija Kiš i Marinka Šimić sudjelovale su u emisiji Baština, radija Split u kojoj su govorile o knjizi Cvijet kreposti ili o naravi ljudskoj kroz narav životinjsku. Studija. Transliteracija. Faksimil. Emisija je prvi puta emitirana 2. siječnja 2022. u 11:15 sati, a potom i 22. veljače 2022. godine.
Zagreb, 7. prosinca 2021.
Lidija Bajuk i Stanislav Kovačić održali su Vokalnoinstrumentalnu etnoglazbenu radionicu interdisciplinarnoga znanstveno-popularnog programa: Hrvatska mitska baština u (ranome) srednjem vijeku:  Bestijarij – Da bi imel perje!, Zagreb 7. 12. 2021. Matica hrvatska, Knjižnica Vladimir Nazor.
16. studenog 2021.
Suzana Marjanić održala je predavanje o veganskom ekofeminizmu polaznicama/polaznicima Digitalne feminističke škole (Beograd) na poziv  kolegice  Nađe Duhaček;  online izlaganje, 16. studenoga 2021.

2. studenog 2021.
Antonija Zaradija Kiš sudjelovala je u emisiji Hrvatskoga radija 1 Umjetnost u mreži. Konj u likovnoj umjetnosti, urednice Nives Nedved.
Emisija je emitirana 2. studenog 2021. godine u 12:30 sati.

Grabrovnica, 24. rujna 2021.
Suzana Marjanić održala je predavanje i radionicu „O pozoju, grabancijašu i potresima – podravske predaje i legende“ učenicima 4. b razreda Osnovne škole Petra Preradovića (Pitomača)  u Interpretacijskom centru Kuća Petra Preradovića  (Grabrovnica). Događanje je održano u sklopu projekta „Kreativni kovčeg“ čiji je nositelj Centar za kulturu „Drago Britvić“, uz potporu Ministarstva kulture i medija RH.
Zagreb, 14. rujna 2021.
U Galeriji Knjižnice Vladimira Nazora (KGZ),  u sklopu programskog ciklusa Hrvatska mitska baština u (ranome) srednjem vijeku, Lidija Bajuk održala je etnoglazbenu radionicu Bestijarij – Da bi imel perje.

Zagreb, 13. svibnja 2021.
Antonija Zaradija Kiš i Marinka Šimić sudjelovale su u emisiji “Kozmos i etos“, Trećeg programa Hrvatskoga radija u kojoj su govorile o svojoj nedavno objavljenoj studiji Cvijet kreposti ili o naravi ljudskoj kroz narav životinjsku. Studija. Transliteracija. Faksimil. Emisija je emitirana 13. svibnja 2021. u 08:45 sati.

Zagreb, 7. travnja 2021.
Antonija Zaradija Kiš sudjelovala je u emisiji Hrvatskoga radija Uvijek prvi – obrazovanje i znanost i govorila o konjima, o filmu Ratni konj i istoimenoj knjizi Michela Morpurga. Emisija je emitirana 7. travnja 2021. godine u 20.15 sati.

Zagreb, 23. ožujka 2021.
Mirna Mazija (Udruga za zaštitu šišmiša Tragus), Goran Đurđević i Suzana Marjanić sudjelovali su u emisiji Poveznice na Hrvatskom radiju, u uredništvu Irene Plejić Premec, s temom “Kako je biti šišmiš u doba korone?” Emisija je emitirana 23. ožujka 2021. u 13.10 sati.

Zagreb, 8. ožujka 2021.
Na facebook stranici IEF-a pogledajte digitalno izlaganje Zmija – sadejstvo animalističkog i prostornog koda u folklornom modelu sveta  dr. sc. Lidije Delić, više znanstvene suradnice Instituta za književnost i umetnost u BeograduIzlaganje možete pogledati i pristupom na link https://www.youtube.com/watch?v=QRf-ryxUHpQ
Koprivnica, 23. siječnja – 06. veljače 2021.
Suzana Marjanić koncipirala je skupnu izložbu Disimulacija maske koja se održala u AK Galeriji, u Koprivnici, od  23. siječnja do 06. veljače 2021. godine.  Kustosi izložbe su Tanja Špoljar, Bojan Koštić i Suzana Marjanić. Više o izložbi: https://www.facebook.com/events/239059341150092
Zagreb, 22. prosinca, 2020.
On-line izlaganje s radionicom Sveci i njihove životinje / Životinje i njihovi sveci. Od rajskog vrta do betlehemske štalice  koje su na temelju svojih dosadašnjih terenskih istraživanja, u sklopu projekta ANIMAL, osmislile Lidija Bajuk i Zvjezdana Jembrih službeno je objavljeno na stranicama Knjižnice Vladimira Nazora (KGZ).
Zagreb, 11. studenog 2020.
Antonija Zaradija Kiš i Marinka Šimić održale su predavanje Cvijet kreposti u animalistički predodžbama i mudrosnim izrekama  u sklopu mjesečne tribine Društva prijatelja glagoljice Hrvatska glagoljaška baština, u organizaciji  Društva prijatelja glagoljice, Nadbiskupskog pastoralnog intituta i Grada Zagreba.
Križevci, 25. rujna 2020.
Na poziv vizualnoga umjetnika i profesora Saše Živkovića Suzana Marjanić održala je izlaganje „Topoi umjetnosti performansa: osobne mitologije, tendencije i angažman uz vizualnu animalistiku“ Izlaganje se održalo u sklopu festivala Suvremene umjetničke forme SUFFest, 25. rujna 2020. u atriju  Likovne galerije Gradskog muzeja Križevci.
Zagreb, 24. lipnja 2020.
Suzana Marjanić održala je javno predavanje „Topoi umjetnosti performansa: osobne mitologije, tendencije i angažman uz vizualnu animalistiku“ 24. lipnja 2020. godine u  Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu na poziv predsjednice  Hrvatskoga društva kazališnih kritičara i teatrologa prof. dr. sc. Mire Muhoberac. Suzana Marjanić dala je pregled istraživanja iz svojih knjiga o umjetnosti performansa iz 2014. i 2017. godine. Pritom se posljednji segment predavanja odnosio na vizualnu animalistiku Stevea Bakera s primjenom na lokalnu scenu.
Split, 3. ožujka 2020.
Suzana Marjanić održala je javno predavanje „Topoi umjetnosti performansa: osobne mitologije, tendencije i angažman ili krležijanski iz Dijalektičkog antibarbarusa – ‘protiv tendenciozne fraze, ali za tendenciju u umjetnosti’” 3. ožujka 2020. godine u Splitu u sklopu programa radionica Što je suvremena umjetnost (radionica HS AICA-e i ULUPUH-a Zagreb) i programa radionica Kako pisati o suvremenoj umjetnosti (radionica HS AICA-e), na poziv doc. dr. sc. Silve Kalčić (Odsjek za povijest umjetnosti Filozofskog fakulteta). Posljednji segment predavanja odnosio se na vizualnu animalistiku Stevea Bakera s primjenom na lokalnu scenu.
Zagreb, 26. veljače 2020.
Antonija Zaradija Kiš, Maja Pasarić i Lidija Bajuk 26. veljače 2020. godine održale su javna izlaganja u okviru panela Oslici, uklesci, rezbe: astralno, animalno, sveto. Treći ciklusa programa Hrvatska mitska baština u (ranome) srednjem vijeku (voditeljica Lidija Bajuk) u Matici hrvatskoj u Zagrebu.
Organizatori: Matica hrvatska, Gradski muzej Makarska, IEF, KGZ-Knjižnica Vladimira Nazora
Izlaganja:
– Zaradija Kiš, Antonija. „Animalističke napomene u monografiji ‘Uklesani i urezani simboli na arhitekturi Makarske i njenog rubnog područja’ Marinka Tomasovića“;
– Pasarić, Maja. „Osvrt na prikaze životinja makarskog područja u Tomasovićevoj monografiji“;
– Bajuk, Lidija. „Oslici, uklesci i rezbe, animalistički povezani s hrvatskim nacionalnim cvijetom perunikom“.