FEMINISMS IN A TRANSNATIONAL PERSPECTIVE 2022: Art, Artivism, and Other Transformative Practices, IUC, May 23-27, 2022.

Seminar Feminism in a transnational perspective: „Art, Artivism, and Other Transformative Practices“

Interuniverzitetski centar u Dubrovniku, 23. do 27. svibnja 2022.

 

Seminar Feminizam u transnacionalnoj perspektivi (Feminism in a Transnational Perspective) s temom „Art, Artivism, and Other Transformative Practices“ održao se u Interuniverzitetskom centru u Dubrovniku od 23. do 27. svibnja 2022.  Jubilarni, petnaesti rođendan seminara svečano je obilježen u atriju IUC-a 23. svibnja okupivši 26 sudionika i sudionica. U proteklih petnaest godina, s jedinom pauzom epidemijske 2020. godine, na seminaru je sudjelovalo više od 400 sudionica i sudionika iz tridesetak zemalja, a programski je obuhvatio različite teme poput političke i moralne geografije postkolonijalnog svijeta, probleme ekonomske nejednakosti, duhovnosti i religioznosti, ženskog naslijeđa, historičnosti i alternativne budućnosti, medija i društvenosti, političkog angažmana i intimnosti, ljubavi i terora, umjetnosti i aktivizma. Sve su ove teme razmatrane iz perspektive feminističke epistemologije i etike, metodom feminističke pedagogije „odozdo“, prema kojoj „način na koji podučavaš određuje ono što podučavaš“.

Ovogodišnji je seminar kombinirao radioničarski format s izlaganjima uživo (22) i online (5), a pozabavio raznim modalitetima feminističkog stvaralaštva, kritičke refleksije i političkog angažmana kroz umjetnost.

PROGRAMME & ABSTRACTS Feminism in a Transnational Perspective 2022. („Art, Artivism, and Other Transformative Practices“) 

15th ANNIVERSARY OF THE FEMINIST COURSE “Feminism in a Transnational Perspective”