Za medije

Čestitka

Institut za etnologiju i folkloristiku svim kolegama i suradnicima želi radostan Božić te uspješnu i zdravu 2024. godinu.

OBAVIJEST o smrti dr. sc. Aleksandre Muraj

Drage kolegice i kolege, s velikom tugom u srcu obavještavamo vas da nas je 5. prosinca 2023. napustila naša draga kolegica Aleksandra (Saša) Muraj, dugogodišnja zaposlenica Instituta.
Zauvijek ćemo je nositi u srcu i sjećanju. Počivala u miru!

Virtualni Interliber u IEF-u 2023.

Umjesto na Velesajmu, i ove nas godine potražite online po već tradicionalno povoljnim sajamskim cijenama! U interliberskom smo tjednu pripremili popuste do 80 posto na više od 50 naslova, a osigurali smo i besplatnu poštarinu za sve narudžbe iznad 40 EUR. Pogledajte naš katalog, a za sve upite i narudžbe pišite nam na adresu institut@ief.hr.

Čestitka

Institut za etnologiju i folkloristiku svim kolegama i suradnicima želi radostan Božić te uspješnu i zdravu 2023. godinu.

Virtualni Interliber u IEF-u 2022.

Umjesto na Velesajmu, i ove nas godine potražite online po već tradicionalno povoljnim sajamskim cijenama! U interliberskom smo tjednu pripremili popuste do 80 posto na više od 50 naslova, a osigurali smo i besplatnu poštarinu za sve narudžbe iznad 300 kuna. Pogledajte naš katalog, a za sve upite i narudžbe pišite nam na adresu institut@ief.hr.

Predstavljanje radova Nike Autor i Jošta Franka – filmska projekcija uz razgovor

U okviru projekta Europski režim iregulariziranih migracija na periferiji EU: od etnografije do pojmovnika (ERIM) koji financira Hrvatska zaklada za znanost Instituta za etnologiju i folkloristiku organiziramo
predstavljanje radova Nike Autor i Jošta Franka – filmska projekcija uz razgovor
14. 10. 2022. u 19h, Dokukino KIC, Preradovićeva 5/1. kat, Zagreb.

Godišnji skup IEF-a 2021. “Istraživači na neutabanim stazama”. Knjižica sažetaka i program skupa.

Drage kolegice, dragi kolege,
obavještavamo vas da će se međunarodni znanstveni skup Istraživači na neutabanim stazama, posvećen dr. sc. Nives Rittig Beljak održati 23. i 24. 11. 2021. godine.
Skup će biti moguće pratiti na sljedećim poveznicama:
****
Topic: Godišnji skup IEF (1)
Time: Nov 23, 2021 09:30 AM Europe/Zagreb
Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/88328021943
Meeting ID: 883 2802 1943
***
Topic: Godišnji skup IEF (2)
Time: Nov 24, 2021 10:00 AM Europe/Zagreb
Join Zoom Meeting
https://us06web.zoom.us/j/84320243902
Meeting ID: 843 2024 3902

OBAVIJEST KORISNICIMA INSTITUTA ZA ETNOLOGIJU I FOLKLORISTIKU

Sukladno Odluci Stožera civilne zaštite Republike Hrvatske od 12. studenog 2021. godine koju možete preuzeti na poveznici https://narodne-novine.nn.hr/clanci/sluzbeni/2021_11_121_2087.html, Institut za etnologiju i folkloristiku od 16. studenog 2021. godine provodi nove sigurnosne mjere radi zaštite od zaraze i prijenosa te suzbijanja bolesti COVID-19.
Prilikom ulaska u prostorije Instituta, korisnici su obvezni ovlaštenom djelatniku Instituta predočiti jedan od dokaza propisanih navedenom Odlukom te ovim putem molimo korisnike da se o tome informiraju prije dolaska u Institut.

Virtualni Interliber u IEF-u

Umjesto na Velesajmu, i ove nas godine potražite online po već tradicionalno povoljnim sajamskim cijenama! U interliberskom smo tjednu pripremili popuste do 80 posto na više od 50 naslova, a osigurali smo i besplatnu poštarinu za sve narudžbe iznad 300 kuna. Pogledajte naš katalog, a za sve upite i narudžbe pišite nam na adresu institut@ief.hr.

Poziv na Godišnji skup IEF-a 2021. Istraživači na neutabanim stazama: međunarodni znanstveni skup posvećen sjećanju na dr. sc. Nives Rittig-Beljak

Godišnji skup IEF-a 2021. godine posvećujemo sjećanju na dr. sc. Nives Rittig-Beljak, znanstvenu savjetnicu i dugogodišnju suradnicu Instituta za etnologiju i folkloristiku u Zagrebu, čija su istraživačka znatiželja i otvoreni duh doprinijeli otvaranju novih disciplinarnih rukavaca hrvatske etnologije, u suglasju sa srodnim istraživanjima u svijetu.

Encountering Emotions in Folk Narrative and Folk Life. 18th Congress of the International Society for Folk Narrative Research

U organizaciji Instituta za etnologiju i folkloristiku, Katedre za hrvatsku usmenu književnost Odsjeka za kroatistiku, Odsjeka za etnologiju i kulturnu antropologiju Filozofskoga fakulteta u Zagrebu i Međunarodnoga društva za istraživanje priča od 5. do 8. rujna 2021. u virtualnom Zagrebu održat će se online kongres: Encountering Emotions in Folk Narrative and Folk Life. 18th Congress of the International Society for Folk Narrative Research na kojem sudjeluju izlagači s pet kontinenata i iz tridesetak zemalja.

Noć knjige 2021. u IEF-u

Povodom obilježavanja Svjetskog dana knjige naše naslove do kraja travnja možete kupiti online po promotivnim cijenama. Pripremili smo popuste do 80% na više od 70 naslova, a osigurali smo i besplatnu poštarinu za sve narudžbe iznad 300 kuna.

Čestitka

Institut za etnologiju i folkloristiku svim kolegama i suradnicima želi sretan Uskrs i mirne blagdane.

Poziv na simpozij: Ekofem-prakse

Treći ekofem-simpozij pod nazivom „Ekofem-prakse“ povodom objavljivanja zbornika radova „Ekofeminizam: između zelenih i ženskih studija“. Uz moderatore Gorana Đurđevića i Suzanu Marjanić, sudjelovat će predstavnice ekofeminističkih kolektiva – Sabine Engelhardt iz udruge Gea Viva s otoka Brača te Maida Bilal iz organizacije Žene iz Kruščice. Simpozij će se održati u petak, 29. siječnja, s početkom u 16.30 sati u organizaciji Centra za ženske studije iz Zagreba.

TRIBINA: ETNOGRAFSKA ISTRAŽIVANJA IREGULARIZIRANIH MIGRACIJA U PANDEMIJSKOM KONTEKSTU

Institut za etnologiju i folkloristiku i projekt Hrvatske zaklade za znanost
ERIM – Europski režim iregulariziranih migracija na periferiji EU: od etnografije do pojmovnika pozivaju vas na tribinu
ETNOGRAFSKA ISTRAŽIVANJA IREGULARIZIRANIH MIGRACIJA U PANDEMIJSKOM KONTEKSTU,
koja će se održati u petak 29. 1. 2021. u 18 sati, putem platforme Zoom.

Folklorna građa s područja Banovine i Pokuplja u Dokumentaciji IEF-a

Željama za brzu obnovu kuća, sakralnih i kulturnih objekata na stradalim područjima Banovine i Pokuplja, kao i za dostojan život svih njihovih stanovnika, pridružujemo se kratkim pregledom istraživanja i folklorne građe dostupne u Dokumentaciji Instituta za etnologiju i folkloristiku.